Nieuw dak op je woning laten plaatsen 

Een nieuw dak op je woning laten plaatsen doe je niet zomaar. Wanneer je dus op zoek gaat naar een dakdekker wil je ook zeker weten dat het goed gebeurt. En natuurlijk let je op de kosten, maar waar moet je rekening mee houden als je een nieuw dak op je woning wilt laten plaatsen? 

Kosten 

De kosten voor het plaatsen van een nieuw dak zijn afhankelijk van een aantal factoren. Je kunt je voorstellen dat het vervangen van een rieten dak een ander prijskaartje heeft dan een plat dak bijvoorbeeld. Daarnaast is het natuurlijk van belang of het hele dak vervangen moet worden, dus ook al het houtwerk, of alleen de bedekking. Meer hierover op te bekijken. 

Isolatie 

Als het houtwerk nog in orde is kun je volstaan met het vervangen van alleen de pannen als je een pannendak hebt. Uiteraard speelt ook de oppervlakte van je dak een rol. Een groter je dak, hoe hoger de kosten zullen zijn. Wanneer je van plan bent een nieuw dak te plaatsen kan het aanbrengen of vervangen van de isolatie ook iets zijn om over na te denken. Een goede dakisolatie bespaart je al snel veel op je energierekening en je hebt een heerlijk warm huis. En het laatste punt om rekening mee te houden is of je ramen in je dak hebt of wellicht wilt bij een nieuw dak op je woning.  

Voordat je een offerte gaat opvragen is het belangrijk om bovenstaande punten voor jezelf helder te hebben. Op die manier kan de dakdekker je een juiste offerte geven en weet je precies waar je aan toe bent.