Is uw bedrijf SEO vindbaar in Rotterdam? 

Lokale SEO kan buitengewoon nuttig zijn voor veel bedrijven. Het is het organische vindbaar worden in Google en andere zoekmachines. Ondernemers hebben nog wel eens het idee dat dit enkel interessant is voor fysieke locaties. Niet ieder bedrijf heeft natuurlijk een fysieke locatie. Sommige bedrijven zijn op een woonadres geregistreerd en anderen zijn weer volledig online. Lokaal vindbaar zijn, kan zeker ook voor deze groep ondernemers interessant zijn.  

Ook interessant voor dienstverleners

Er zijn ook bedrijven in de dienstverlening die hier veel aan kunnen hebben. De ondernemers leveren de dienst op locatie af. Een klusbedrijf of een schilder is daarvan een voorbeeld. Klanten verwachten dat dit op hun eigen locatie geleverd wordt en dat is ook de dienst. Voor dit soort diensten wordt ook Google gebruikt. Door een goede positionering in Google, kunnen er veel nieuwe klanten zich aanmelden op uw dienst. Dat kan een zeer goede marketing strategie zijn. Hier kan SEO bureau Rotterdam Simply Rank bijvoorbeeld een handje mee helpen. 

Het verschil tussen landelijke en lokale SEO is niet heel groot. Het doel ervan is betere vindbaarheid in Google. Toch is lokaal weer net wat anders omdat er niet alleen op zoekwoord geoptimaliseerd wordt, maar ook op de locatie. Als u gevonden wilt worden in een bepaalde stad, dan kan het absoluut helpen om daar een fysieke locatie te hebben. Wellicht kunt u kijken om er een kantoor of een postadres te huren. Zo kunnen meer klanten uw website vinden. Maar ook zonder adres zijn er mogelijkheden om goed gevonden te worden in de zoekmachines.