Wat mag een telefoonverzekering kosten?

telefoonverzekering

Bij de aanschaf van een nieuwe telefoon wordt ook vaak een telefoonverzekering aangeboden. Veel mensen besluiten direct tot het afsluiten van zo’n verzekering, omdat je dan direct je nieuwe speeltje goed verzekerd hebt. Maar de telefoonverzekering kosten en voorwaarden zijn niet altijd helemaal helder. Dus we vertellen je hier meer over een telefoonverzekering.

Telefoonverzekering kosten

telefoonverzekeringEen goede telefoonverzekering kosten hangen onder meer af van de aanschafprijs van je telefoon. Voor een telefoon van €500,- moet je al gauw op €8,- per maand rekenen. Dat lijkt niet veel, maar is dus al €96,- per jaar.

Onder de dekking van een telefoonverzekering valt diefstal en schade aan je smartphone en in enkele gevallen ook verlies. Maar bij zo’n gebeurtenis betaal je zelf nog €50,- eigen risico, bovenop de premie die je al hebt betaald.

Stel dat je niet zo’n brokkenpiloot bent en dat je beeldscherm in de 2 jaar dat je je telefoon in je bezit hebt, één keer vervangen moet worden. Je betaalt dan 24 x €8,-= €192,- aan premie en bij het vervangen van het scherm nog eens €50,- eigen risico. Het vervangen van een beeldscherm kost tussen de €75,- en €100,-. In dit geval kan je die kosten dus beter zelf dragen en is de verzekering voor jou te duur.

Verschillende aanbieders

Maar de telefoonverzekering kosten kun je natuurlijk altijd even vergelijken bij verschillende aanbieders, om zo een goedkope premie te scoren. Als je vaker schade hebt aan je telefoon, dan kan het toch lonen om een telefoonverzekering af te sluiten en je schade vergoed te krijgen. Let daarbij wel altijd even op de voorwaarden van wat er wel en niet onder de dekking valt.